Eduskuntavaalit 2019

Mielestäni tulevan eduskunnan ensisijainen tehtävä on tehdä Suomesta maa, jossa jokainen voi kokea olonsa turvalliseksi ja voi uskoa tulevaisuuteen. Muutettavaa ja parannettavaa on paljon, mutta keskeisimpiä ovat mielestäni nämä kolme päätavoitetta:

Varmistetaan toimeentulo ja mielekäs työ
– Jokainen ansaitsee hyvät työehdot ja palkan, jolla tulee toimeen. Irtisanomissuojaa ei saa heikentää. Säädetään minimipalkka.
– Otetaan käyttöön perustulo. Siitä hyötyvät kaikki pieni- ja keskituloiset.
– Pieniä eläkkeitä ja tukia pitää korottaa. Itsensätyöllistäjien, pien- ja yksinyrittäjien työttömyys- ja sosiaaliturvaa pitää parantaa.

Hellitään maapalloa
– Ilmastoviisaat valinnat eivät saa maksaa muita enemmän. Investoidaan kotimaiseen uusiutuvaan energiaan.
– Luovutaan massiivisista hävittäjähankinnoista. Käytetään asevarustelumiljardit ilmastonmuutoksen torjuntaan ja köyhyyden poistamiseen.
– Pidetään Suomi sotilasliittojen ulkopuolella, lopetetaan asevienti sota-alueille ja tehdään Suomesta rauhanvälityksen suurvalta.

Pelastetaan julkiset palvelut
– Julkisia palveluja ei saa yksityistää. Maksuton sosiaali- ja terveydenhuolto ja hammashoito voidaan toteuttaa oikeudenmukaisella verotuksella. Harmaa talous ja veronkierto on saatava kuriin.
– Sosiaalityöntekijän, terapeutin ja lääkärin vastaanotolle pitää päästä heti, kun apua tarvitsee.
– Päivähoitomaksuista pitää luopua. Myös kaiken peruskoulun jälkeisen koulutuksen pitää olla maksutonta. Kaikilla pitää olla mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen.